Blogi

Usko Herraan Jeesukseen

Ilkka-Kristian Kangas | 15.10.2017 20.05

Onko Jeesus sinulle historian henkilö vai Herra?

Raamatun kertomus vankilaan teljetystä Paavalista ja Silaksesta sisältää puhuttelevaa opetusta:


 

 Mutta keskiyön aikaan Paavali ja Silas olivat rukouksissa ja veisasivat ylistystä Jumalalle; ja vangit kuuntelivat heitä. Silloin tapahtui yhtäkkiä suuri maanjäristys, niin että vankilan perustukset järkkyivät, ja samassa kaikki ovet aukenivat, ja kaikkien kahleet irtautuivat. Kun vanginvartija heräsi ja näki vankilan ovien olevan auki, veti hän miekkansa ja aikoi surmata itsensä, luullen vankien karanneen.

Mutta Paavali huusi suurella äänellä sanoen: "Älä tee itsellesi mitään pahaa, sillä me kaikki olemme täällä".  Niin hän pyysi valoa, juoksi sisälle ja lankesi vavisten Paavalin ja Silaan eteen. Ja hän vei heidät ulos ja sanoi: "Herrat, mitä minun pitää tekemän, että minä pelastuisin?" Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi".” (Apostolien teot 16:25-31)

Raamattu opetus lienee monille selvä. Tie Isän Jumalan luokse käy hänen poikansa Jeesuksen Kristuksen ristillä hankkiman sovitustyön kautta. Minua on kuitenkin puhutellut yksityiskohta, joka tulee edellisessä kertomuksessa hyvin esille: Meidän tulee uskoa Jeesukseen Kristukseen nimenomaan Herrana.

Monet uskovat että Jeesus Kristus on olemassa ollut todellinen historian henkilö. Monet ovat valmiita uskomaan myös sen, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika. Mutta yksi asia on murheellinen. Vaikka monet uskovat Jeesukseen Jumalan poikana, eivät he silti ole valmiita ottamaan Jeesusta Kristusta vastaan omana henkilökohtaisena Vapahtajana, syntien sovittajana ja elämänsä Herrana.

Luetaan mitä Jumala Sanaan, Raamattuun, on kirjoitettu. Paavalin kirje roomalaisille luku 10 jae 9: ”Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;” 

Mitä tarkoittaa kun Jeesus Kristus tulee meidän Herraksemme?

Silloin kun Jeesus Kristus on meidän Herramme se tarkoittaa että olemme antaneen valtuudet elämässämme Jeesukselle Kristukselle. Silloin toteutuu Raamatun kuvaus, ettemme ole itsemme omat vaan kuulumme Jumalalle ja Hänen Herrautensa alle. Tämä taas tarkoittaa että olemme Hänen suojassaan, mutta se tarkoittaa myös että haluamme noudattaa Hänen tahtoaan elämämme eri tilanteissa.

Jumalan tahtomista asioita merkittävin on, että otamme Herran Jeesuksen Kristuksen vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana. Tämä Jumalan tahdon toteutamme kun uskomme Herran Jeesuksen ristinkuoleman uhrin sovittaneen kaikki syntimme ja uskomme Jumalan herättäneen Herran Jeesuksen Kristuksen kuolleista. Tämän uskon ratkaisun tekemälle noudatamme Jumalan tahtoa ja Raamatun mukaan sen seuraus on, että pelastumme Jumalan omaksi ja Hänen Herrautensa kantaa myös silloin kun uskomme muuttuu näkemiseen ja lähdemme tästä ajasta.

Tässä vaiheessa uskaltaisinkin kysyä: Onko Herra Jeesus Kristus sinun elämäsi Herra? Jos et ole varma vastauksestasi niin Raamatussa kirje Roomalaisille luku 10 jae 13 rohkaisee: "jokainen, joka huutaa avuksi Herran nimeä, pelastuu". 

 

Jumalan tahdossa on siunaus

Puhuttaessa Jumalan tahdon noudattamisesta on tärkeää tunnustaa, ettemme uskovina, Jumalan omina, pysty aina toimimaan Jumalan tahdon mukaan. Se ei kuitenkaan tarkoita ettemmekö halua ja etteikö meidän tulisi pyrkiä noudattamaan Isän Jumalan tahtoa. Emme voi ansaita pelastusta mutta Jumalan tahdon noudattaminen sisältää aina siunauksen itsellemme ja myös lähimmäisillemme. Ajattelepa esimerkiksi Jeesuksen ohjetta omilleen, jossa meitä kehotetaan rakastamaan Herraa meidän Jumalaamme kaikesta sydämestämme ja kaikesta sielustamme ja kaikesta mielestämme sekä rakastamaan lähimmäistämme niin kuin itseämme. Tällaisen Jumalan tahdon noudattamiseen meidän kannattaa tänään rohkaista toisiamme.