Blogi

Jos tietäisit Jumalan lahjan

Eira Haapaluoma | 21.12.2017 17.45

Joulun lähestyminen oli lapsena erityisen jännittävää aikaa. Muistan, miten innokkaasti halusin tietää, mitä saisin lahjaksi. Mitä lähemmäksi aattoa tultiin, sen malttamattomampana odotin H-hetkeä, jolloin sain lahjapaketit avattavaksi.


 

Taivaallinen Isämme on valmistanut meille lahjan, joka on tätä elämää ja iankaikkisuutta varten. Raamattu kertoo siitä Jesajan kirjassa näin: "Sillä lapsi on meille syntynyt, poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas."

Luukkaan evankeliumissa on kirjoitettu: "Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galilean kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret, neitsyen tykö, joka oli kihlattu Joosef nimiselle miehelle Daavidin suvusta; ja neitsyen nimi oli Maria. Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi ”Terve, armoitettu! Herra olkoon sinun kanssasi. Älä pelkää Maria, sillä sinä olet saanut armon Jumalan edessä, ja katso, sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinun on annettava hänelle nimi Jeesus. Hän on oleva suuri, ja hänet pitää kutsuttaman Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle Daavidin, hänen isänsä, valtaistuimen, ja hän on oleva Jaakobin huoneen kuningas iankaikkisesti, ja hänen valtakunnallansa ei pidä loppua oleman.” (Luuk. 1:26-33)

Tutussa jouluevankeliumissa luemme enkelin ilmoituksesta paimenille: "Mutta enkeli sanoi heille: Älkää peljätkö, sillä katso, minä ilmoitan teille suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä te löydätte lapsen seimessä makaamassa."

Jouluna juhlimme seimen lasta, mutta hän on paljon muutakin, hän on Jeesus Kristus, Vapahtaja.

Siunauksin Eira 

 

Mitä sinulle kertoisin?

Kertoisinko pienistä alkujen päivistä,
vai suurista Jumalan ihmeistä?

Elävästä Jumalasta, joka antoi poikansa
edestämme ristillä kuolemaan.

Syntien anteeksi saamisesta, suuresta sydämen rauhasta,
vapaudesta syntitaakkojen alta.

Pyhän Hengen voimasta, kielillä puhumisesta
tai kaikista Hengen lahjoista.

Niistä suurimpana kuitenkin,
Jumalan armolahja, elämä iankaikkinen.

Siitä sinullekin riittää, jos tahdot vain...
vastaanottaa ja kiittää!

EH