Blogi

Mielikuvaostoksilla

Minna Pollari | 17.1.2018 8.45

Seison Lähetyskirpparilla DVD-hyllyn edessä ja valikoin sopivassa määrin toimintaa, romantiikkaa ja komediaa sisältäviä leffoja ostoskoriini. Ihana istahtaa joku ilta sohvannurkkaan, ottaa kasa mässyä ja istua isännän kanssa illanpäätteeksi aivot narikassa.


Puhelin soi, lehtikauppias tarjoaa naistenlehteä edulliseen tutustumishintaan. Mikäpäs siinä; mukava istua joku ilta uunituoreen lehden kanssa sohvannurkassa, käpertyä vilttiin ja lukea mielenkiintoisia elämäntarinoita ja leikata talteen sopivia reseptejä.
Ystävä haastaa salille tutustumaan ja hehkuttaa vuosikortin edullisuutta. Mikäs siinä; hyvä käydä treenaamassa joku päivä mukavassa seurassa. Kulkukortilla salille pääsee vielä juuri silloin, kun aikatauluun sopii. 
Lehdessä on mainos uudesta Raamattusovelluksesta, jonka saa ladattua puhelimeen. Mikäs siinä; sovellus lähettää puhelimeen päivittäin rohkaisevan Raamatunlauseen ja kannustaa tutustumaan erilaisiin opetussarjoihin. Mukavasti videoita, opetusta, tehtäviä, joita voin joku päivä tehdä. 
Tuleeko sitä JOKUPÄIVÄÄ koskaan? Vai käykö sinullekin niin kuin minulle, että katsomattomat DVD’t täyttävät hyllyt, lukemattomat lehdet täyttävät lehtikorit, kuntosalikortti pääsee vanhentumaan, Raamattusovellus muistuttaa itsestään ilman, että koskaan avaan sovellusta? Elänkö mielikuvissani, mitä haluaISIn? Olisiko aika tarttua käytännön toimiin? Ottaa aikaa itselle, liikunnalle, toiselle, Jumalalle. Tietoisesti. Vai jatkanko tätä, että aikani kuluu huomaamatta olemattomia puuhastellessa ilman että saan aikaan mitään siitä, mitä olisin halunnut? Yritänkö epämääräisen tyytymättömyyden täytteeksi ostaa mielikuvia tietoisista pysähtymisen hetkistä; leffoja, sohvannurkkaa, kuntosalia, Raamattua? 
Uuden vuoden alettua on hyvä inventoida, mitä haluan menneisyydestä säilyttää ja mitä muuttaa. Nämä ajatukset on tärkeintä tuoda jonkinlaisiksi käytännön teoiksi, eikä sallia niiden jäädä vain mielikuviksi. Konkreettinen päätös: en osta yhtään leffaa ennen kuin edelliset on katsottu, en tilaa yhtään lehteä ennen kuin edelliset on luettu, en osta yhtään urheiluvaatetta ennen kuin edellistä edes joku on kulunut loppuun, avaan Raamattusovelluksen - mieluummin itse Raamatun - joka päivä. Pystyisinköhän nämä uudenvuodenlupaukset pitämään?