Blogi

Saat olla heikko

Ilkka-Kristian Kangas | 20.4.2018 9.50

”Sentähden minä olen mielistynyt heikkouteen, pahoinpitelyihin, hätään, vainoihin, ahdistuksiin, Kristuksen tähden; sillä kun olen heikko, silloin minä olen väkevä.” Paavalin kirje korinttilaisille luku 12 jae 10


Minua on viime aikoina mietityttänyt ja puhutellut heikkous. Kukapa meistä ei olisi kokenut karvaita epäonnistumisia tai mokannut joskus kunnolla. Tällaisen kokemuksen jälkeen ihminen kaipaa hyväksyntää. Ainakin minä olen kaivannut hyväksyntää sekä tunnetta siitä, että kelpaan edelleen niin ihmisille kuin Jumalalle. Rakastetuksi ja hyväksytyksi kokeminen on ihmisen suurimpia tarpeita ja se korostuu, kun elämässä tulee töpeksittyä.

Tänään haluaisin rohkaista meitä olemaan avoimemmin heikkoja. Itse olen usein kokenut Jumalan voimaa eniten juuri niissä hetkissä, kun olen tunnustanut jonkun synnin tai epäonnistumisen elämässäni, ja olen tullut sen kanssa ”valoon” (Jumalan eteen).

On tärkeä huomata, että Jumala ei toivo, että uskovat tulevat tekopyhiksi ja täydellisiksi omissa teoissaan, vaan, että täydellisen epätäydelliset armosta pelastetut syntiset turvautuvat Herran Jeesuksen Kristuksen täydellisyyteen ja sovitustyöhön. Jos kamppailemme elämässämme esimerkiksi synnin kanssa, on hyvä, jos osaamme myöntää asian itsellemme ja sopivissa suhteissa toiselle ihmiselle sekä tarvittaessa yhteisölle kuten seurakunnalle.

Hyvä ystävä, uskalletaan olla omia itseämme kaikkine heikkouksinemme – hyvään ja Jumalan tahdon mukaiseen elämään pyrkimistä unohtumatta. Tällainen uskallus voi olla todella eheyttävää ja vapauttavaa.

Annetaan Jumalan armon hoitaa meitä.