Blogi

Hyvä puu ja huono puu

Miika Tulisalo | 1.10.2018 20.10

Pihallamme kasvaa kaksi omenapuuta, jotka ovat monena vuonna tuottaneet runsaan sadon. Tänä vuonna sato oli kuitenkin pettymys. Omenoita tuli runsaasti, mutta jokin oli pilannut ne. Emme niitä syötäväksi keränneet.


Raamattu kertoo hyvistä ja huonoista hedelmistä Matt.12:33 ”Tehkää puu hyväksi, niin sen hedelmistäkin tulee hyvä, tai tehkää puu huonoksi, niin sen hedelmistäkin tulee huono. Hedelmästä puu tunnetaan.” Haluatko olla puu joka tunnetaan huonosta hedelmästä? Rakkaudettomuudesta, oikeuden väärentämisestä, ilkeydestä yms. Vai haluatko olla tunnettu hyvästä hedelmästä? Sinut tunnettaisiin oikeudenmukaisena, rakastavana, rehtinä ja muillakin tavoin hyvänä ihmisenä. Sinun asenteesi on tärkeällä paikalla kysymyksiä mietittäessä. Vastaatko pahaan pahalla vai pahaan hyvällä.

Tähän sopisi vielä toinen viisaus Raamatusta Gal.6:7 ”Mitä ihminen kylvää sitä hän myös niittää.” Jos kylvät ruista saat ruista, jos kylvät vehnää saat vehnää. Jos kylvät vihaa on turha odottaa rakkautta. Niin yksinkertaista se on. Ala heti kylvää hyvää ja uskon, että sinut tullaan vielä tuntemaan ”puuna joka kantaa hyvää hedelmää.”