Minä haluaisin

Minna Pollari | 21.1.2013 8.00

Miquel Camino

Minä haluaisin asua ulkomailla, mieluusti jollain lämpimällä saarella palmujen katveessa hyvin varustellussa bungalow'ssa. Toisaalta haluaisin asua omakotitalossa puhtaan luonnon helmassa rauhallisessa maalaiskaupungissa palvelujen lähellä. Minä haluaisin olla villi ja vapaa; vapaa menemään, matkustelemaan, harrastamaan, kokemaan. Toisaalta haluaisin perheen ja turvallisuutta, sitoutumista. Minä haluaisin kumppanin, jonka kanssa kiertää maailmaa ja välillä asua hetki jossainpäin Suomeakin. Toisaalta haluaisin lapsia, tytön ja pojan. Toisaalta haluaisin ison perheen; olisipa sitten lapsilla sisaruksia seuranaan sen jälkeen kun isästä ja äidistä aika jättää. Minä haluaisin olla kotiäiti ja viettää lasteni kanssa aikaa mahdollisimman pitkään. Toisaalta haluaisin mielenkiintoisen ja haasteellisen uran, jossa voisin pyrkiä parhaimpaani ja jopa ylittää itseni ja bonuksena saisi olla iso palkkapussi. Minä, minä, minä,...

Viisivuotias poikani tuli yhtenä iltana kysymään, vastaako Jeesus kaikkiin rukouksiin. Yritin pyöritellä tarpeeksi teologisen, mutta sopivan ymmärrettävän vastauksen siitä, kuinka Jeesus kuulee kaikki rukoukset, mutta joskus vastaukset eivät ole sellaisia kuin olemme pyytäneet. Olin oikeilla jäljillä, sillä tiedustellessani pohdintansa syytä, poika totesi: "Jos rukoilen, saanko Miquel Camino'n heti?". Niinpä. Jo pienet lapset pohtivat sitä, onko Taivaallinen Isä automaatti, joka vastaa jokaiseen rukoukseen haluamallamme tavalla. Näin isommalla Taivaallisen Isän lapsella pohdinnat ovat jo tulleet monimutkaisemmiksi. Mitä Jumala voi vastata siihen, kun haluaisin yhtä aikaa asua omakotitalossa Kauhavalla ja olla opettajana Borneon sademetsän lapsille?

Ainakaan minulla ei ole oman elämäni suhteen mitään selkeää näkyä. Kuinka onnellinen olenkaan siitä, että voin antaa kaikki haaveeni ja toiveeni Taivaalliselle Isälle, joka on minut luonut. Luojanani Hän tietää, missä minun on paras milläkin hetkellä olla ja mitä tehdä. Minun ei tarvitse yrittää itse täyttää vaihtuvia haaveitani. Torinossa ollessamme kansainvälisen seurakunnan pastori Dyfan Williams sanoi mieleeni jääneet sanat: "You will never find rest for your soul following your own ambitions" eli "Et koskaan löydä lepoa sielullesi seuraamalla omia mielihalujasi".

Kaikkien haaveideni ja pähkäilyjeni ja pohdintojeni keskellä haluan turvata Jeesuksen vuorisaarnan opetukseen: "Teidän Isänne kyllä tietää, mitä te tarvitsette, ennenkuin häneltä anottekaan". Jumala ei anna minulle kaikkea sitä, mitä haluan, mutta Hän täyttää sen, mitä tarvitsen. Kuinka turvallista onkaan tietää, että on joku, joka tietää, mitä minä oikeasti haluan! Hän on luvannut pitää huolta ja johdattaa aina päivittäisistä tarpeista elämänmittaisiin päätöksiin asti.