Toiminta

Kauhavan Helluntaiseurakunnan toiminnassa halutaan kohdata Jumalaa, toisia ihmisiä ja itseä. Seurakunnan toiminnan kulmakiviä ovat sunnuntain Jumalanpalvelus klo 16 ja tiistain Rukousilta klo 18. Muuhun toimintaamme voit tutustua tällä sivulla, jatka siis selaamista.

Jumalanpalveluksemme on sunnuntaisin klo 16 ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina olemme viettäneet Ehtoollisjuhlaa. Ehtoollinen on avoin kaikille uudestisyntyneille ja uskovien kasteella käyneille kristityille.

Rukousilta pidetään tiistaisin klo 18. Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita. Tilaisuudessa ylistetään, rukoillaan, opetetaan Jumalan sanaa ja kohdataan toisiamme.

Käsityökerho koostuu seurakuntamme jäsenistä joita yhdistää yhteinen usko ja halu palvella Jumalaa ja seurakuntaa kädentaidoillaan. Käsityökerhossa kudotaan sukkia, lapasia, ym. . Tuotteita myydään ja lahjoitetaan ja näistä saatavat tuotot lahjoitetaan seurakunnan lähetys-, lapsi- ja nuorisotyöhön. Käsityökerholla on myös kummilapsi Nepalissa jonka koulunkäyntiä tuetaan käsityökerhon varoilla. Käsityökerho on kokoontunut joka toinen torstai klo 12 seurakuntamme rukoushuoneella.

Jeesuksen lähetyskäskyä noudattaen, seurakuntamme on mukana evankeliumin levittämisessä ja avustustyössä sekä lähellä että kaukana. Tarkemman kuvan seurakuntamme lähetystyöstä saat vierailemalla esimerkiksi lähetystilaisuuksissamme.

Seurakunnan lapsi- ja nuorisotyömuodot on suunnattu kaikille kauhavalaisille lapsille ja nuorille. Toiminta pohjautuu Raamatusta nousevien kristillisten arvojen välittämiseen, kokemiseen ja omaksumiseen henkilökohtaisella tasolla. Työn ja toiminnan keskeisiä tavoitteita ovat mm: Tukea lasten ja nuorten fyysistä, henkisestä ja hengellistä kasvua sekä tarjota mukavien harrasteiden ja terveellisten elämäntapojen lisäksi konkreettisia rakennusaineita henkilökohtaisen Jumalasuhteen löytämiselle ja säilymiselle.

Lasten suosikkitapahtuma Kids’ Action järjestetään Kauhavalla muutaman kerran vuodessa kaikkien kristillisten seurakuntien yhteistyönä. Tapahtumat on suunnattu kouluikäisille lapsille. Vapaaehtoisten vetämiä toimintapisteitä on useita kymmeniä puhallusputkista mönkkäriajoon ja askartelusta kasvomaalaukseen. Parin tunnin yhdessäolon aloittaa ja päättää opetusosio, jossa kuullaan vierailevaa muusikkoa sekä tutustutaan johonkin Raamatun mielenkiintoisista kertomuksista.

Monitoimikerhossa kokoontuu keskiviikkoiltaisin kolmisenkymmentä kauhavalaista alle kymmenenvuotiasta lasta. Isosina toimii kerhosta kasvaneita varkkeja sekä aikuisia ohjaajia. Kerho rakentuu tutuista aineksista: aluksi kokoonnumme yhteen tutustumaan vähän lisää toisiimme sekä kuulemaan opetusta Hyvästä Taivaan Isästä, sen päälle vauhdikasta touhua ja illan päätteeksi iltapala. Touhua on vuoden mittaan jos jonkinlaista aina pimeäpönttiksestä mäenlaskuun.

Perjantai-iltaisin kokoontuu poikien K9-varkkikerho. Vaikka kokoontumispaikkana onkin rukoushuoneen piha, harvoin siihen maltetaan jäädä, vaan kohteena voi olla kaikkea jääkiekkokaukalosta DuudsonParkiin. Alahärmän ja Kauhavan helluntaiseurakunnista koostuvan miesporukan vetämä kerho haluaa opettaa, että usko on kaikkea muuta kuin paikallaanistuvaa uskonnollisuutta. Tekijöiden tavoitteena on vaatimattomasti olla ”paras kerho”. Kerholla on käytössä putkirunkoauto, peltoauto, mönkkäreitä, metsästyskoiria,… ja meno on sen mukaisesti monipuolisen hauskaa.

Helluntai- ja Vapaaseurakunta järjestävät yhdessä kauhavalaisille nuorille lauantai-iltoihin klo 18-22 tekemistä. Kokoonnumme vuoroviikoin Helluntaiseurakunnan rukoushuoneella ja Vapaakirkolla. Illoissa on tarjolla yhdessäoloa, pelailua, opetusta Jumalasta ja syömispalaa. Tarkemmin tietoa löytyy seurakuntien kotisivuilta, facesta ja instasta #diip.kauhava.

Muksukaffit kokoontuu keskiviikkoaamupäivisin klo 10-12 kodeissa, puistoissa tai rukoushuoneella. Kysy paikka Titalta, puh.045-6709297.
Tervetuloa viettämään aikaa alle kouluikäisten lasten kanssa kahvin kera!

Torstai-iltaisin 11-15- vuotiaille suunnatut varkki-illat vietetään yhdessäolon,
opetuksen, pelien ja iltapalan merkeissä.

maaliskuu 2023

ma ti ke to pe la su
1
2
3
4
5
 • Ehtoollisjuhla. Jukka Rahkonen, Matti Koski, vanhimmisto.
6
 • Kuoroharjoitukset
 • Elämä on Radio Deissä 89,4 MHz
7
8
9
10
11
12
 • Jippii-kuoron harj. Ruotsalan monitoimitila
 • Jumalanpalvelus, Effata
 • Pyhäkoulu
13
 • Elämä on Radio Deissä 89,4 MHz
14
 • Rukousilta. Lähetysteema. Allan Stenruth, Jukka Rahkonen
15
16
17
18
19
 • Jumalanpalvelus. Yhdessä. Titta Puhto, Jukka Pohjanheimo. Tarjoilua.
20
 • Kuoroharjoitukset
 • Elämä on Radio Deissä 89,4 MHz
21
22
23
 • Miestenilta Lehtopirtillä (Ojutjärventie 251)
 • Nuortenilta
24
25
26
 • Jippii-kuoron harj. Ruotsalan monitoimitila
 • Jumalanpalvelus, Jari Hirsimäki, Jukka Rahkonen
27
 • Elämä on Radio Deissä 89,4 MHz
28
29
30
31