Toiminta

Kauhavan Helluntaiseurakunnan toiminnassa halutaan kohdata Jumalaa, toisia ihmisiä ja itseä. Seurakunnan toiminnan kulmakiviä ovat sunnuntain Jumalanpalvelus klo 16 ja tiistain Rukousilta klo 18. Muuhun toimintaamme voit tutustua tällä sivulla, jatka siis selaamista.

Jumalanpalveluksemme on sunnuntaisin klo 16 ja sinne ovat kaikki tervetulleita. Kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina olemme viettäneet Ehtoollisjuhlaa. Ehtoollinen on avoin kaikille uudestisyntyneille ja uskovien kasteella käyneille kristityille.

Rukousilta pidetään tiistaisin klo 18. Tilaisuuteen ovat kaikki tervetulleita. Tilaisuudessa ylistetään, rukoillaan, opetetaan Jumalan sanaa ja kohdataan toisiamme.

Aamurukous on seurakuntamme torstaiaamuinen rukouskokous, joka järjestetään kerran kuukaudessa erikseen määrättynä päivänä klo 9. Tilaisuus on kaikille avoin.

Käsityökerho koostuu seurakuntamme jäsenistä joita yhdistää yhteinen usko ja halu palvella Jumalaa ja seurakuntaa kädentaidoillaan. Käsityökerhossa kudotaan sukkia, lapasia, ym. . Tuotteita myydään ja lahjoitetaan ja näistä saatavat tuotot lahjoitetaan seurakunnan lähetys-, lapsi- ja nuorisotyöhön. Käsityökerholla on myös kummilapsi Nepalissa jonka koulunkäyntiä tuetaan käsityökerhon varoilla. Käsityökerho on kokoontunut joka toinen torstai klo 12 seurakuntamme rukoushuoneella.

Solun tarkoitus on tukea nuorten aikuisten keskinäistä yhteyttä ja vahvistaa Jumalasuhdetta. Kokoonnumme kodeissa, kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä.

Jeesuksen lähetyskäskyä noudattaen, seurakuntamme on mukana evankeliumin levittämisessä ja avustustyössä sekä lähellä että kaukana. Tarkemman kuvan seurakuntamme lähetystyöstä saat vierailemalla esimerkiksi lähetystilaisuuksissamme.

Seurakunnan lapsi- ja nuorisotyömuodot on suunnattu kaikille kauhavalaisille lapsille ja nuorille. Toiminta pohjautuu Raamatusta nousevien kristillisten arvojen välittämiseen, kokemiseen ja omaksumiseen henkilökohtaisella tasolla. Työn ja toiminnan keskeisiä tavoitteita ovat mm: Tukea lasten ja nuorten fyysistä, henkisestä ja hengellistä kasvua sekä tarjota mukavien harrasteiden ja terveellisten elämäntapojen lisäksi konkreettisia rakennusaineita henkilökohtaisen Jumalasuhteen löytämiselle ja säilymiselle.

Lasten suosikkitapahtuma Kids’ Action järjestetään Kauhavalla muutaman kerran vuodessa kaikkien kristillisten seurakuntien yhteistyönä. Tapahtumat on suunnattu kouluikäisille lapsille. Vapaaehtoisten vetämiä toimintapisteitä on useita kymmeniä puhallusputkista mönkkäriajoon ja askartelusta kasvomaalaukseen. Parin tunnin yhdessäolon aloittaa ja päättää opetusosio, jossa kuullaan vierailevaa muusikkoa sekä tutustutaan johonkin Raamatun mielenkiintoisista kertomuksista.

Monitoimikerhossa kokoontuu keskiviikkoiltaisin kolmisenkymmentä kauhavalaista alle kymmenenvuotiasta lasta. Isosina toimii kerhosta kasvaneita varkkeja sekä aikuisia ohjaajia. Kerho rakentuu tutuista aineksista: aluksi kokoonnumme yhteen tutustumaan vähän lisää toisiimme sekä kuulemaan opetusta Hyvästä Taivaan Isästä, sen päälle vauhdikasta touhua ja illan päätteeksi iltapala. Touhua on vuoden mittaan jos jonkinlaista aina pimeäpönttiksestä mäenlaskuun.

Yksi Suomen yli sadasta Jippiikuorosta kokoontuu Kauhavan helluntaiseurakunnan treenikämpässä aina sunnuntain päiväkokouksen aikana. Musiikkipyhäkoulutyyppiseen yhdessäoloon kuuluu laulamista, soittamista ja tutustumista sekä toisiimme että Jeesukseen. Lapsikuoro esiintyy omassa seurakunnassa sekä keikkailee pyynnöstä muissakin seurakunnissa ja lastentapahtumissa. Lisäksi Jippiityöhön kuuluu oleellisena osana lasten tekemä lähetystyö. Konkkaronkka on jo osallistunut lähetysmatkalle Sisiliaan, Liettuaan sekä Murmanskiin.

Perjantai-iltaisin kokoontuu poikien K9-varkkikerho. Vaikka kokoontumispaikkana onkin rukoushuoneen piha, harvoin siihen maltetaan jäädä, vaan kohteena voi olla kaikkea jääkiekkokaukalosta DuudsonParkiin. Alahärmän ja Kauhavan helluntaiseurakunnista koostuvan miesporukan vetämä kerho haluaa opettaa, että usko on kaikkea muuta kuin paikallaanistuvaa uskonnollisuutta. Tekijöiden tavoitteena on vaatimattomasti olla ”paras kerho”. Kerholla on käytössä putkirunkoauto, peltoauto, mönkkäreitä, metsästyskoiria,… ja meno on sen mukaisesti monipuolisen hauskaa.

Helluntai- ja Vapaaseurakunta järjestävät yhdessä kauhavalaisille nuorille lauantai-iltoihin klo 18-22 tekemistä. Kokoonnumme vuoroviikoin Helluntaiseurakunnan rukoushuoneella ja Vapaakirkolla. Illoissa on tarjolla yhdessäoloa, pelailua, opetusta Jumalasta ja syömispalaa. Tarkemmin tietoa löytyy seurakuntien kotisivuilta, facesta ja instasta #diip.kauhava.

elokuu 2020

ma ti ke to pe la su
1
2
  • Jumalanpalvelus: Kiitos- ja ehtoollisjuhla. J. Rahkonen, A. Puro-Aho, J. Lahti, vanhimmat ym.
3
4