Palvelu

Kauhavan helluntaiseurakunta haluaa palvella Kauhavaa ja sen asukkaita. Palveleminen perustuu Raamatun opetukseen lähimmäisenrakkaudesta. Palveleminen ja auttaminen ovat kristittyjen keskeinen tehtävä, ja seurakunta kristittyjen hengellisen kotina on usein palvelemisen ”tukikohta”. Teemme yhteistyötä muiden paikallisten seurakuntien, koulujen, kauppojen sekä kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa. Ota selvää, kuinka voimme palvella sinua ja lähimmäisiäsi ja kuinka voit itse palvella osana seurakuntaa.

Palvelumuotojamme

Ruokajakelu

Jaamme kauppojen lahjoittamia elintarvikkeita rukoushuoneellamme päivittäin, maanantaista lauantaihin, kello 11. Ruokajakelu tapahtuu nopeasti ja on yleensä ohi viidessätoistaminuutissa, joten kannattaa tulla paikalle ajoissa.

Lähetystori

Lähetystorimme ottaa vastaan lahjoituksina ja myy edullisesti eteenpäin laadukasta käytettyä käytettyä tavaraa kuten vaatteita, huonekaluja, astioita, leluja, kirjoja, tauluja, koriste-esineitä, työkaluja, kodinkoneita, urheiluvälineitä ja tekniikkaa.  Lähetystystorin tuotto käytetään lähetystyön sekä paikallisen lapsi- ja nuorisotyön tukemiseen. Lahjoitettavat tuotteet ja erityisesti vaatteet, jotka eivät päädy kuluttajille Lähetystorin kautta, toimitetaan isoina erinä muun muassa Itä-Euroopan köyhiin maihin. Tule tutustumaan ja tuo käyttämättömäksi jäänyttä kiertämään hyvän asian edistämiseksi.

KAN-työ

Seurakuntamme tukee ja tekee yhteistyötä Kristillisen Alkoholisti- ja Narkomaanityö (KAN) ry:n kanssa. Teemme hartauvierailuja Kortesjärvellä sijaitsevalle Kan-kodille sekä autamme siellä mahdollisuuksien mukaan päivystystehtävissä viikonloppuisin.

Radiotyö

Osallistumme Radio Dei Pohjanmaa (89,4) Elämä On -ohjelman tuottamiseen.  Ohjelmasarjaa tuotetaan vuoroviikoin helluntai- ja vapaaseurakuntien voimin. Oman seurakuntamme vuorolla ohjelmasta vastavat Matti ja Sirpa Ylikantola. Elämä On – ohjelma kuullaan heinäkuuta lukuun ottamatta joka maanantai klo 20 – 20.30. Tutkimusten mukaan yksittäisellä ohjelmalla on tuhansia kuulijoita. Radiotyö on taloudellisesti erittäin edullinen tapa saavuttaa suuri joukko heitäkin, jotka kokevat seurakuntien kynnyspuut liian korkeiksi. Teet hyvin, jos muistat radiotyötä rukouksin.

Koulupalvelu

Helluntaiseurakunta tekee yhteistyötä peruskoulu ja lukion kanssa. Yhteistyön tarkoitus on tukea koulujen uskonnonopetusta ja kristillistä kasvatusta sekä edistää lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ehkäistä lasten ja nuorten syrjäytymistä.
Yhteistyö sisältää päivänavauksia, oppituntivierailuja ja materiaalipalvelua. Oppituntivierailut toteutetaan pääsääntöisesti koulussa luokittain tai salitunteina isommalle ryhmälle. Aiheiksi on usein toivottu helluntaiseurakunnan esittely. Esittelytunteja on toteutettu myös seurakunnan tiloissa. Seurakunta on tarjonnut lähetysjärjestö Fidan kautta koululle myös kansainvälisyyskasvatusta tukevia vierailuja.

Hartaudet

Seurakunnan toimintamuotoon on kuulunut n. 18 vuoden ajan käynnit vanhustenhoitokodeissa ja palvelutaloissa. Tilaisuudet sisältävät hengellistä musiikkia ja lauluja sekä puheita ja rukoukset. Ryhmän vahvuus on ollut keskimäärin 5-6 henkilöä. Vastuuhenkilöinä hartauksien pitämisessä ovat toimineet Jorma Jousmäki ja pastori Jukka Pohjanheimo.