Suurten tapahtumien äärellä

IMG_20200408_192630

Tätä kirjotettaessa koronavirus jatkaa leviämistään Suomessa ja ympäri koko maapalloa, emmekä vielä tiedä miten laajaksi epidemia paisuu. Monet maat ovat sulkeneet rajansa, kaikkea matkustamista ja kokoontumista on voimakkaasti rajoitettu. Suomikin on ottanut valmiuslain käyttöön ensimmäisen kerran sotien jälkeen. Maailman talous syöksyy alaspäin. Itä-Afrikkaa uhkaa nälänhätä heinäsirkkojen takia. Samaan aikaan sota Syyriassa jatkuu ja milloin tahansa pakolaisaalto voi taas tulvia Eurooppaan.

Voisi sanoa, että nyt näyttää huonolta, ehkä pelottaakin. Jotkut pohtivat, ollaanko jo lopun ajassa? Ehkä ollaankin? Mutta, kuten Saarnaajan kirjassa 1:9 todetaan: ”Mitä on ollut, sitä on tulevinakin aikoina, mitä on tapahtunut, sitä tapahtuu edelleen: ei ole mitään uutta auringon alla.”

Kautta ihmiskunnan historian, aina on sotia julistettu, rauhoja solmittu, kulkutaudit pyyhkineen yli maanpiirin, talous on noussut ja taas laskenut, valtakuntia on syntynyt ja valtakuntia on tuhoutunut, on ollut rauhallisempia aikoja ja levottomia aikoja. Vain Jumala ja Hänen sanansa kestää kaiken myllerryksen keskellä.
Korona-uutistakin suurempi

Nyt olemme kuitenkin koronaakin suuremman tapahtuman äärellä. Pian on pääsiäinen ja taas on aika muistaa ihmiskunnan historian kaikkein aikojen suurinta tapahtumaa. Ihmiseksi tullut Jumala, Jeesus Kristus, hoiti Golgatalla koko ihmiskunnan syntikysymyksen, aina Adamista alkaen viimeiseen lopunajan ihmiseen saakka. Tämä oli ainutkertainen tapahtuma, joka ei enää koskaan toistu, yksi kerta riitti. Se on täytetty.

Tänä vuonna, meillä on hyvä mahdollisuus viettää aivan toisenlainen pääsiäinen, kuin aikoihin. Nyt kun kokoontumista ja liikkumista rajoitetaan ja harrastukset ovat tauolla, meiltä loppuu kiireet. On aikaa viipyä pääsiäisen sanoman äärellä. Lukea Raamattua ja rukoilla.

Epidemian pysäyttämiseksi, laitetaan nyt ihmisiä ja perheitä helposti karanteeniin, eikä silloin saa kodista poistua. Olisiko juuri sinun lähipiirissäsi joku, jolle voisit käydä kaupasta hakemassa ruokakassin tai vaikka soittaa piristykseksi. Vaikeat ajat tuovat uusia mahdollisuuksia ihmisten kohtaamiseen. Mikä olisikaan parempaa evankeliointia kuin rakkauden teko? Nyt on seurakunnan uusi aika. Eikä unohdeta, että meillä on tarjolla sanoma, jota ihmiset tarvitsevat, pelko ja epävarmuus avaa sydämiä.

Siunattua pääsiäistä!
Aulis Puro-Aho

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print