Löysin armahtavan ja läsnäolevan Jumalan

blur-1867402
Tulevana syksynä toteutetaan koko Suomea koskettava evankelioimiskampanja nimeltä ”Se löytyi”. Kampanjan yhteydessä muun muassa kaikkiin suomalaisiin kotitalouksiin jaetaan kirjanen, jossa uskoon tulleet julkisuuden henkilöt sekä tuiki tuntemattomat kansalaiset kertovat, miksi he ovat tulleet uskoon tai mitä usko Jeesukseen heille merkitsee.

Meillä jokaisella on oma tarina

Milloin sinä tulit uskoon? Miksi tulit uskoon? Ja mitä löysit elämääsi, kun tulit uskoon? Meillä jokaisella on oma tarinamme kerrottavana, ja toivonkin, että tämä vuosi voisi olla keskuudessamme suorastaan täynnä puhetta siitä, mitä Jeesus meille merkitsee ja mitä Hän on tehnyt elämässämme.
Jokainen kertomus Hänen teoistaan elämässämme on ainutlaatuinen ja aina kertomisen ja kuulemisen arvoinen. Niiden kautta Jumala itse ja Hänen tekonsa tulevat edelleen tunnetuiksi, ja niiden kautta Jumala puhuu edelleen ihmisille ja vetää heitä puoleensa. Kerrotaan siis rohkeasti omat tarinamme aina, kun saamme siihen tilaisuuden. Herra auttaa meitä siinä.

Kyllä Jeesukselle

Itse löysin 24 vuotta sitten Jeesuksessa armahduksen. Löysin Jumalan, joka ei antanutkaan minulle sen mukaan, mitä olisin syntieni takia ansainnut, siis rangaistuksen, vaan Hän armahti minut, antoi syntini anteeksi ja puhdisti sydämeni. Tutut laulun sanat kuvaavat kokemustani hyvin:

”Olin täynnä suurta ahdistusta. Vapahtajaa hiljaa rukoilin. Hän sanoi: Älä pelkää rangaistusta. Ristillä jo sinut armahdin, armahdin.”

Jumalan tahto on armahtaa ja puhdistaa luotunsa. Jumala myös mielellään unohtaa tekemämme virheet, joten mekin saamme unohtaa ne, ja katsoa eteenpäin. Jumalalla on omat suunnitelmansa sinun ja minun kohdalla, ja ne ovat hyvät suunnitelmat, vaikka aina emme niitä heti ymmärräkkään. Onneksi riittää, kun olemme sanoneet Jeesukselle ”kyllä”, Hän johdattelee meitä eteenpäin uskollisesti ja kärsivällisesti.

Läsnäoleva Jumala

Vuosien saatossa Jumalan läsnäolon ymmärtäminen arjen keskellä on tullut minulle tärkeäksi, ja mielelläni siitä itselleni muistuttelenkin.
Myös Daavidille Jumalan läsnäolon kokeminen oli suuri ihastelun ja ihmettelyn aihe. Hän kirjoittaa Ps.139:1-6 seuraavasti:

”Herra, sinä olet minut tutkinut ja sinä tunnet minut. Sinä tiedät, milloin minä istun ja milloin nousen, sinä ymmärrät ajatukseni kaukaa. Polkuni ja makuusijani sinä olet vaaksalla mitannut, kaikki minun tieni ovat sinulle tutut. Minun kielelläni ei ole sanaakaan, jota sinä, Herra, et täysin tuntisi. Edestä ja takaa sinä olet minut saartanut, olet laskenut kätesi päälleni. Tämä tieto on minulle ylen ihmeellinen, niin korkea, etten voi sitä käsittää.”

Daavid luetteleekin edellä asioita, joissa Hän on varma, että Jumala on läsnä. Niitä voisi kuvata myös seuraavilla sanoilla: kun istut, kävelet tai kun ajattelet. Jumala tuntee myös kulkureittisi ja miten nukut. Jumala kuulee myös jokaisen sanasi. Hän tuntee sinut edestä ja takaa. Jumala tuntee siis koko elämämme. Mitään ei jää ulkopuolelle.
Jeesus muistuttaa opetuslapsilleen omasta läsnäolostaan vielä erityisesti maailmanajan lopulla:

”Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailmanajan loppuun saakka.” (Matt.28:20)

Olemme siis täysin turvassa, kuin Herran kukkarossa, sillä Hän on meidän kanssamme maailmanajan loppuun saakka.
Siunattua tämän päivän matkaa sinulle Jeesuksen seurassa!

Titta Puhto

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print