Seurakuntatiedote 11.3.2022

seo-companies-support-ukraine-6220c92cf222b-sej-760x400

Te olette maailman valo

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on ravistelut koko maailmaa. Olemme joutuneet kohtaamaan toisen maailmanlaajuisen kriisin koronapandemian jälkeen.

Seurakuntana ja yksilökristittyinä meillä ei ole syytä pelkoon. Voimme kohdata tämän kaiken tietoisena siitä, että Jumala on luvannut olla meidän kanssamme joka päivä. Hänen huolenpitonsa on kantanut ja kantaa edelleen sekä tuo turvan niin hyvinä kuin vaikeinakin aikoina. Tätä viestiä meidän on hyvä viedä myös seurakunnan ulkopuolelle. Jeesus sanoi: ”Te olette maailman valo” ja tätä Kristuksen antamaa valoa ympärillämme nyt tarvitaan.

Monet Ukrainassa nyt asuvat kristityt kertovat, miten he sodan keskellä kokevat Jumalan valmistaneen heitä tätä tilannetta varten. Viime tiistaina helluntaiseurakuntien live-rukouslähetyksessä haastateltiin Ukrainan helluntailiikkeen Yuriy Kulakevichia. Hän kertoi, miten he seurakuntana Kiovassa auttavat hädässä olevia äitejä, lapsia, vanhuksia ja sairaita viemällä heille muun muassa vettä ja ruokaa. Yuriy pyysi rukoilemaan erityisesti heille henkistä ja fyysistä voimaa toteuttaa sitä tehtävää, jonka he ovat saaneet Jumalalta.

Myös meillä on oma tehtävämme täällä Suomessa. Haluamme auttaa Ukrainaa ja sieltä tulevia pakolaisia kaikin mahdollisin tavoin. Evankeliumin valoa, rakastavasta ja huoltapitävästä Jumalasta tarvitsevat myös suomalaiset. Annetaan meissä asuvan valon vallata meidät niin että se loistaa myös ympärillemme.

Jumalan armoa ja huolenpitoa jokaiselle

Janne Lahti

Pastorin tervehdys

Miten seurakuntana osallistumme ja autamme?

Kauhavalle on alkanut saapua sotaa pakenevia ukrainalaisia. Useimmat heistä tulevat ilman mitään tavaroita, vain päällysvaatteet yllään. Akuuttiin tarpeeseen on Kauhavan kaupungin viranhaltiat kääntyneet Lähetystorimme puoleen. On luonnollista että haluamme auttaa ja olemmekin sitoutuneet jakamaan apua ukrainalaisille pieninä lahjakortteina 2 000 €:n arvosta. Tämän lisäksi olemme avanneet mahdollisuuden ostaa Lähetystorin lahjakortteja, jotka annettaan kaupungin työnkekijöiden käytettävisksi. Lahjakorteille he voivat ostaa Lähetystorilta ukrainalaisten tarpeisiin muun muassa lastentarvikkeita, astioita ja huonekaluja.

Kaupungin puolesta on kartoitettu seurakunnan muitakin valmiuksia antaa kertaluonteista apua akuutteihin tilanteisiin. Tämä tarkoittaa esimerkiksi kokoontumistilan ja ruokailun järjestämistä jatkomajoitukseen siirrettäville ryhmille. Seurakunnalle on saapunut myös maahanmuuttoviranomaisen kysely auttamismahdollisuuksista.

Seurakuntana rukoilemme jatkuvasti Ukrainan kriisiin liittyvien aiheiden puolesta. Rohkaisemme seurakuntalaisia lisäämään rukousta sekä osallistumaan humanitäärisen avun keräyksiin. Seurakuntamme tekee yhteistyötä erityisesti oman herätysliikkeemme lähetysjärjestön, Fidan, kanssa, ja välittää Fidan avustustyön raportteja seurakuntaan.

Auta Fidan kautta: www.fida.info

Rukousvetoomus Helluntaiseurakunnille

Hyvä Sanoma ry ja Suomen helluntaikirkko ovat julkaisseet rukousvetoomuksen Suomen Helluntaiseurakunnille. Haluamme seurakunta vastata vetoomukseen ja osallistua rukoukseen niin sunnuntaina 13.3.2022 ja pitää vetoomusta esillä seurakunnassamme myös sen jälkeen.

Rukousvetoomus

Nykyisessä epävarmassa maailman tilanteessa kehotamme kaikkia helluntaiseurakuntia tarttumaan rukouksessa Jumalan sanan kestäviin lupauksiin. Kehotamme vetoamaan kaikkivaltiaaseen Jumalaan, jolla on valta puuttua maailman tapahtumiin. Haluamme turvautua hänen rakkauteensa, että hän armahtaisi kaikkia kärsiviä.

Ukrainan kansa on joutunut keskelle käsittämättömiä sodan kauhuja. Sen johtajat ovat suuren paineen alla, sen sotilaat kamppailevat voimakasta vihollista vastaan ja sen kansalaiset pakenevat maasta. Kymmenet miljoonat jäävät kuitenkin edelleen sodan keskelle. 

Maamme helluntaiseurakunnissa haluamme asettua hengelliseen kamppailuun vihaa, pimeyttä ja pahuutta vastaan. Liitymme yhteiseen rukoustaisteluun Ukrainan seurakuntien sekä Venäjän Helluntaikirkon kanssa, joka on aloittanut paaston ja rukouksen Ukrainan puolesta. Koko Euroopan helluntailiikkeenä nousemme vastustamaan niitä voimia, jotka kylvävät pelkoa, tuhoa ja kuolemaa.

Haluamme rukoilla myös Ukrainan naapurimaiden sekä kaikkien niiden maiden puolesta, jotka vastaanottavat pakolaisia Ukrainasta. Rukoilemme erityisesti Puolan, Slovakian, Unkarin, Romanian ja Moldovan sisarseurakuntiemme puolesta, jotka ovat koonneet voimansa auttaakseen pakolaisia.

Tuemme rukouksin Fidan lähettejä ja muita seurakuntiemme yhteisiä järjestöjä, jotka eri puolilla Eurooppaa auttavat Ukrainasta tulevia pakolaisia ja kanavoivat lähettämäämme apua oikeisiin kohteisiin. 

Esirukoustemme kohteena ovat myös Suomessa asuvat ukrainalaiset, joiden sydän on särkynyt omaisten ja ystävien kärsimyksen vuoksi. Samalla muistamme esirukouksin Suomen venäjänkielistä väestöä, ettei viha ja turhautuminen kohdistuisi heihin.

Rukoilemme kaikkien niiden puolesta, joita uutiset sodasta, levottomuuksista ja koko maailmaa koskettavasta kriisistä ahdistavat. Erityisesti pyydämme maamme lapsille ja nuorille turvallista elämää ja luottamusta tulevaisuuteen.  

Tuomme yhdessä Jumalan eteen oman maamme ja kansamme. Haluamme pyytää esivallalle viisautta tehdä vastuullisia päätöksiä ja johtaa kansakuntaamme epävarmassa maailmassa. 

Rukoilemme, että seurakunnat saavat Pyhän Hengen voimassa julistaa kaikin tavoin evankeliumia. Rukoilemme, että seurakunnat saavat toimia Jumalan kirkkaana majakkana tulevina päivinä niin, että mahdollisimman moni ihminen voisi löytää pahan keskellä hyvän ja rakastavan Jumalan sekä hänen antamansa elävän toivon.

Kehotamme kaikkia helluntaiseurakuntia liittymään yhteiseen rukoukseen kuningas Daavidin sanoin:

”Minä nostan silmäni vuoria kohti – mistä minulle tulee apu? Apu minulle tulee Herralta, taivaan ja maan Luojalta. Hän ei salli sinun jalkasi horjua, sinun varjelijasi ei torku.”  (Ps. 121)

Artikkelikuva: https://www.searchenginejournal.com

YHTEYSTIETOJA JA LINKKEJÄ

Työntekijöiden ja vastuuhenkilöiden yhteystiedot
Seurakunnan tiliyhteytiedot
Seurakunnan yhteydenottolomake
Kauhavan Helluntaiseurakunnan kotisivut
Kauhavan Helluntaiseurakunnan Youtube-kanava
Kauhavan Helluntaiseurakunnan Facebook-sivu

Muita linkkejä
https://www.uskotv.fi/
https://www.radiodei.fi/kuuntele/radio-dei/
https://livetaajuus.fi/radio/radio-patmos/

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print