Olet tässä

map-g3a475bd3d_1920

Olet varmaan nähnyt opaskartan, joka kertoo mitä missäkin sijaitsee. Opaskartan tärkein kohta on punainen piste, jossa lukee ”olet tässä”. Ilman sitä on hankala löytää oma sijainti ja etsimänsä kohde.

Uutiset sodasta ja sen kauheuksista ovat vyöryneet elämäämme konkreettisella tavalla. Asiantuntijan vertaus naapurimaamme päämiehestä ”sekaisin kuin sinkkiämpäri” kuvaa valitettavan hyvin laajemminkin ympäröivää karttaamme. Monet ovat hukanneet sijaintinsa sekä uskonsa ja toivonsa tulevaisuudesta.

Sekavassa tilanteessa on aina tärkeää tunnistaa oma sijaintinsa. Se on perusta sisäiselle hyvinvoinnille ja turvallisuudelle, vaikeiden kysymysten käsittelemiselle ja elämänsä suuntaamiselle. Missä me sitten olemme? Kristillisen uskon näkökulmasta olemme Jumalan armon ja rakkauden kohteita sekä ainutlaatuisen elämänlahjan omistajia, olipa ulkoiset puitteemme millaiset tahansa. Tämän sijainnin tunnistaminen on tuonut tulevaisuuden toivon miljoonille jo ennen meitä ja tekee sitä vieläkin.

Jumala tuntee meidät ja tietää missä olemme – vaikka itse emme sitä tietäisi. Hän lähetti meille Jeesuksen, koska hän haluaa hyvää meille. Jeesus on valmis osoittamaan meille missä olemme sekä kulkemaan kanssamme ja johdattamaan meitä joka päivä. Jeesus on punainen pisteemme. Tänään ei ole liian myöhäistä löytää hänet ja pyytää häntä kulkemaan kanssamme.

Janne Lahti

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print